HTML

Kapcsolat

borka1113@freemail.hu

Friss topikok

Kövess a Facebook-on!

2014.01.21. 12:09 Berkenye13

LED gyertya vagy élő láng?

Sokszor, amikor saját otthonunk megtervezésébe fogunk, azokat a mintákat követjük, amit gyermekkorunkban megszoktunk, hiszen ez teremtheti meg otthonunkban is a biztonság illúzióját. De ha elkezdjük böngészni a lakberendezési magazinokat, hamar szembesülhetünk azzal, hogy egy modern otthon gyakran teljesen másképp néz ki, mint gyermekkorunk fészke.

Nagyszüleink otthonában még petróleumlámpa és gyertya fénylett, lámpáról nemigen hallottak. Szüleink otthonában már izzó világított, napjainkban pedig a LED izzó hódít. És ez még csak a lámpák világa.

Hasonló módon változtak meg bútoraink és használati berendezéseink is. Ma már otthonunk jelentős részét a különböző műszaki eszközök töltik ki, mégpedig sokszor főszerepet követelnek maguknak az otthonokban. A nappalit a televízió uralja, a konyhában mosogatógép, a mikro és a szagelszívó tölti ki, és a példákat lehetne sorolni.

És máris ott feszül az ellentét, hogy mit kövessünk? A megszokott stílust, vagy a modern trendeket? Netán legyünk bátrak és alakítsunk ki egyéni stílust? Nem könnyű dilemma ez, és egyáltalán, követhető-e a hagyományos stílus egy modern eszközökkel zsúfolt háztartásban?

Vannak persze olyan megoldások is, amelyek megpróbálják ötvözni a régi hagyományos lakásbelsőt, a modern technikával. Erre jó példa a led gyertya (lásd: alkonylampa.hu), amely szinte tökéletesen utánozza a pislákoló gyertya fényét, de annak minden kockázata nélkül. Egyszerre van benne jelen a régi és az új, a múlt és a jövő.

Persze érdekes kérdés az, hogy a led gyertya képes-e megidézni a valódi gyertyafény hangulatát? Hiszen éppen az hiányzik meg belőle, ami a gyertya lényege. A tűz. Ugyanakkor van számos előnye is. A lámpaként is használható led gyertya nem gyullad ki, nem melegszik túl, és nem okozhat tüzet, és használhatjuk kültéren, akár a legnagyobb szél idején is.

Talán az a jó megoldás, ha otthonaink része marad a régmúlt, hiszen egy romantikus vacsora elképzelhetetlen gyertafény nélkül, de beengedjük a modern eszközöket is otthonunkba, mert sokszor praktikusak és szépek is. Kinek-kinek ízlése szerint.

 És ti mit gondoltok? Régi vagy új, esetleg létezik jó megoldás a kettő között?

 

Szólj hozzá!

Címkék: lakberendezés világítás LED gyertya


A bejegyzés trackback címe:

https://otthonteedes.blog.hu/api/trackback/id/tr545773333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása