HTML

Kapcsolat

borka1113@freemail.hu

Friss topikok

Kövess a Facebook-on!

2017.06.15. 14:55 Berkenye13

Több autót a kertbe!

Mielőtt a címet valaki félreértené, egyáltalán nem arról szól a cikkünk, hogy vásároljunk még több autót, és legyen tele az udvarunk parkoló autókkal… Egyáltalán nem! Hanem ahogy kreatív megoldásként beépíthetjük a kimustrált autógumikat a kertünkbe, úgy hasznosnak és szépnek bizonyulhat egy-két használt autóalkatrész is a kertben, persze mértékkel!

Az interneten számos ötletet találhatunk arról, hogyan ültessük be, dekoráljuk a kertünket, egy ilyen böngészés alkalmával bukkantam arra az ötletre is, hogy kimustrált régi autók alkatrészeiből újrahasznosítással és megfelelően elhelyezve remek összképet kaphatunk. Így két legyet ütünk egy csapásra: kidobásra ítélt tárgyak kelhetnek az ötletek által új életre (=újrahasznosítás) és kertünk szépségét tovább növelhetjük általuk. Mutatok néhány példát:

 

 Érdemes figyelni a részletekre: kövek, sok-sok növény, nagy fák

 

 Ez a megoldás inkább egy parkba illene...

Évelőkkel vagy sziklakerti növényekkel érhetjük el ezt a hatást, és évről-évre gyönyörködteti a szemet, anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni.

Ez a stílus egyébként megosztja az embereket, hiszen míg egy részüknek tetszik, addig mások azt gondolják: ez giccs, látszik, hogy egy roncsautó van a kertben, stb. Ugyanígy van ez a használt autógumikkal is, ez teljesen természetes jelenség. Sőt, olyanok is vannak, akik azt mondják: tetszik nekik az ötlet, de a saját kertjükben nem tudnák elképzelni.

Pedig a használt autóalkatrészek, kidobásra szánt autóroncsok hasznosítása a kertben igen sokféle lehet, melynek csak a fantáziánk és az ügyességünk szab határt. Aki szeret barkácsolni, régiből újat készíteni, annak érdemes megpróbálnia ezt a stílust is, nagy valószínűséggel, ismerőseink mind a kertünk csodájára járnak majd. Természetesen csak akkor, ha sikerül megmaradni azon a határon, amikor az elhelyezett autó vagy alktrésze még nem minősül giccsnek, és ha a környezetét is sikerül úgy kialakítani, hogy az összességében harmóniát sugározzon. Ehhez először is alapos tervek kidolgozására van szükség: az alkatrészek elhelyezése mellett érdemes megtervezni a környezetét és a beültetendő virágokat is. Ahhoz, hogy a fent bemutatott képekhez hasonló összeállításokat kapjunk, türelemre és évek hosszú, kitartó munkájára van szükség.

Természetesen nem muszáj komplett autók elhelyezésében gondolkodni, remek megoldásokat alkalmazhatunk egy-egy alkatrész megfelelő helyen való elhelyezésével is:

Ezen a képen egy régi autófelni szolgál locsolótömlő-tartóként: praktikus megoldás bármelyik kertbe

 Kimustrált motor és autógumi: sokat számít a beültetés és az elhelyezés

 Régi autórugóból gyertyatartó...

...vagy virágtartó

Készítsünk egyedi postaládát!

 Kreatív férjek kerti állatokat is kreálhatnak a kimaradt vasból...

 Ha pedig meguntuk az autókat és az alkatrészeiket, és rendelkezünk régi, már nem használatos kerékpárral, akkor telepakolva virágokkal szintén a kertünk éke lehet, valahogy így:

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: autóalkatrész kerti dekoráció


A bejegyzés trackback címe:

https://otthonteedes.blog.hu/api/trackback/id/tr4012623969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása